Organisatie

Vrije Universiteit Brussel
De Vrije Universiteit Brussel is al 40 jaar een hoofdrolspeler in het Vlaamse hoger onderwijslandschap. De universiteit telt 12.000 studenten en samen met haar ziekenhuis UZ Brussel stelt ze meer dan 6000 mensen tewerk. De Vrije Universiteit Brussel is de grootste Nederlandstalige werkgever in de hoofdstad. De Vrije Universiteit Brussel grondt haar onderwijs en onderzoek op het beginsel van Vrij onderzoek ten bate van de vooruitgang van de mensheid. Dit houdt de verwerping in van elk louter gezagsargument en de waarborg van vrije oordeelsvorming, nodig voor de maatschappelijke inschakeling van dit basisbeginsel. De Universiteit is autonoom en wordt democratisch beheerd. Dit houdt de waarborg in van de uitoefening van de fundamentele vrijheden binnen de Universiteit, alsmede het recht van de Universitaire Gemeenschap om deel te nemen aan de besluitvorming in het beleid van de Universiteit en de controle hierop. Tot de zending van de Universiteit behoren: • het ontwikkelen, het overbrengen en het toepassen van een hoogstaand academisch onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, vrij van elk vooroordeel; • de maatschappelijke inschakeling hiervan in een geest van sociale bewogenheid; • de kritische vorming van iedereen in het licht van de in de gemeenschap te dragen verantwoordelijkheid.

Functieomschrijving

Onderwijs: Bacheloropleiding: Technieken van de beeldende kunsten (studiedeel ID 007345) Masteropleiding: Materiële aspecten van de beeldende kunsten (studiedeel ID 007361) Onderzoek: *Onderzoek voeren in het domein van de materiële aspecten van de beeldende kunsten, met inbegrip van het opstarten van onderzoeksprojecten. * Onderzoeksverbanden leggen met de aanwezige expertise in de vakgroep SKAR.

Profiel

* De kandidaat of kandidate moet in het bezit zijn van een doctoraatsdiploma in de Kunstwetenschappen & Archeologie of Kunstwetenschappen. * De kandidaat of kandidate moet een specialisatie hebben in materiële aspecten van de beeldende kunsten, gestaafd door publicaties en activiteiten. *De kandidaat of kandidate moet bereid zijn om in het domein ‘Materiële aspecten van de beeldende kunsten’ onderzoeksprojecten op te starten en te leiden, alsook aansluiting te zoeken bij de aanwezige onderzoeksexpertise in de vakgroep SKAR. Van de kandidaat wordt verwacht de onderwijsvisie van de universiteit te onderschrijven (integrale tekst te raadplegen op de website van de universiteit). Vrouwelijke kandidaten worden in het bijzonder aangemoedigd om zich kandidaat te stellen. Elke eerste aanstelling is mede afhankelijk van het met gunstig gevolg doceren van een proefles. Leden van het academisch personeel die als titularis belast zijn met een onderwijsopdracht moeten de vereiste kennis van de onderwijstaal van desbetreffende opleidingsonderdelen kunnen aantonen. Voorbeeld: wanneer een opleidingsonderdeel in het Engels onderwezen wordt dient de kandidaat te beschikken over het vereiste kwalificatiegetuigschrift. Onderstaande tabel geeft de mogelijke combinaties voor de bepaling van het vereiste niveau van taalbeheersing: Solliciteren kan uitsluitend ONLINE (via de website van de VUB) De kandidaatstelling bevat ten minste volgende bijlagen: - een beknopt CV - het academisch dossier met alle relevante elementen - Visie onderwijs & onderzoek en vermelding van de vijf belangrijkste publicaties (voor postdoc functies) - een bondige motivering van de kandidaatstelling met inbegrip van een toelichting over de uitbouw van het toekomstig onderzoek - diploma’s.
Categorie
Vorming en onderwijs
Type
Vast
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest