UiTPAS

Een spaar- en voordelen-programma voor je vrije tijd

Met UiTPAS sparen vandaag al meer dan 76.000 pashouders punten en ruilen die om voor tal van voordelen. Elke nieuwe pashouder krijgt ook een aantal welkomstgeschenken die ze zonder punten kunnen ontvangen.

Punten sparen doe je aan de balie of de spaarzuil van één van de 800 verschillende vrijetijdsorganisaties die UiTPAS aanvaarden. Per deelname kan je één UiTpunt sparen. Heb je voldoende punten verzameld, dan kan je die omruilen voor het voordeel van jouw keuze. Raadpleeg de website van jouw UiTPASregio voor de specifieke voorwaarden en geldigheidstermijnen.

Bovendien kunnen mensen in armoede bij elke UiTPASactiviteit genieten van speciale kortingen of reductietarieven. Een UiTPAS tegen kansentarief aanvragen doe je bij het OCMW of de Welzijnsschakel van jouw gemeente. Soms zijn er bepaalde beperkingen (bv. 4 keer per jaar naar de cinema). Log in via de website van jouw UiTPASregio om te bekijken welke activiteiten toegankelijk zijn en hoeveel je moet betalen.

Een overzicht van alle activiteiten en voordelen kan je bekijken via de website van jouw UiTPASregio:

UiTPAS verlaagt participatiedrempels voor zowel participanten als organisatoren en lokale overheden.

1.
UiTPAS combineert een voordelenprogramma voor iedereen, met financiële kortingen voor mensen in armoede. Zo kunnen ze makkelijker en zonder stigmatisering deelnemen aan het vrijetijdsleven.

2.
Voor organisatoren biedt UiTPAS de kans om minder bekend aanbod onder de aandacht te brengen en in te spelen op het potentieel van de UiTPAS als loyaliteitsprogramma.

3.
Overheden krijgen beter inzicht in het participatiegedrag van hun inwoners en kunnen hun administratie vereenvoudigen.

UiTPAS werd in juni 2012 geïntroduceerd als pilootproject in Aalst en omringende gemeenten. Na positieve evaluatie door de Vlaamse overheid ging het programma van start in Brussel (onder de naam Paspartoe) en in Gent. In 2015 starten ook Oostende en regio Zuidwest met de implementatie van UiTPAS.

CultuurNetVlaanderen begeleidt de verdere ontwikkeling van UiTPAS als technisch beheerder en adviseur van de lokale overheden.

UiTPAS-aanbieder of -kaartbezitter?
Hier vind je een kort animatiefilmpje en alle info over hoe UiTPAS werkt.
Gemeente of regio?
Ontdek wat UiTPAS voor jouw gemeente kan betekenen.
Bekijk hoe jouw gemeente of regio kan instappen in het UiTPASprogramma.

Bezoek UiTPASpartner.beContactinformatie

Tim Guily

Tim Guily
Product Manager UiTPAS
tim@cultuurnet.be
0498 76 79 97


Nieuws over UiTPAS