UiTPAS

Een spaar- en voordelenprogramma voor je vrije tijd

Met UiTPAS sparen vandaag al meer dan 130.000 pashouders punten en ruilen die om voor leuke voordelen. Nieuwe pashouders krijgen ook een aantal welkomstgeschenken die ze zonder punten kunnen omruilen.

Punten sparen doe je bij één van de meer dan 1.700 verschillende vrijetijdsorganisaties die UiTPAS aanvaarden. Per deelname kan je UiTpunten sparen. Heb je voldoende punten verzameld, dan kan je die omruilen voor een voordeel naar keuze.

Bovendien kunnen mensen in armoede bij elke UiTPASactiviteit genieten van speciale kortingen of reductietarieven. Een UiTPAS tegen kansentarief aanvragen doe je bij het OCMW, sociale dienst, de Welzijnsschakel van jouw gemeente of rechtstreeks bij een aantal vrijetijdsorganisaties. Dit wordt lokaal bepaald. Bekijk via de website van jouw UiTPASregio waar je een UiTPAS haalt, welke activiteiten toegankelijk zijn en hoeveel je moet betalen.

 

Een overzicht van de websites van alle UiTPASregio's:

 

UiTPAS verlaagt participatiedrempels voor zowel participanten als organisatoren en lokale overheden.

1. UiTPAS combineert een voordelenprogramma voor iedereen, met financiële kortingen voor mensen in armoede. Zo kunnen ze makkelijker en zonder stigmatisering deelnemen aan het vrijetijdsleven.

2. Voor organisatoren biedt UiTPAS de kans om minder bekend aanbod onder de aandacht te brengen en in te spelen op het potentieel van de UiTPAS als loyaliteitsprogramma.

3. Overheden krijgen beter inzicht in het participatiegedrag van hun inwoners en kunnen hun administratie vereenvoudigen.

UiTPAS werd in juni 2012 geïntroduceerd als pilootproject in Aalst en omringende gemeenten. Na positieve evaluatie door de Vlaamse overheid ging het programma van start in Brussel (onder de naam Paspartoe) en in Gent. In 2015 starten ook Oostende en regio Zuidwest met de implementatie van UiTPAS. In 2016 sloten regio Kempen, Maasmechelen en Leuven aan. Ook voor 2017 staan er verschillende uitbreidingen op til.

publiq begeleidt de verdere ontwikkeling van UiTPAS als technisch beheerder en adviseur van de lokale overheden.

UiTPAS-aanbieder of -kaartbezitter?
Hier vind je een kort animatiefilmpje en alle info over hoe UiTPAS werkt.
Gemeente of regio?
Ontdek wat UiTPAS voor jouw gemeente kan betekenen en hoe jouw gemeente of regio kan instappen in het UiTPASprogramma.

Blijf op de hoogte!


Contactinformatie

Tim Guily

Tim Guily
Product Manager UiTPAS
tim@publiq.be
02/551 07 31


Nieuws over UiTPAS