Deeltijds Vrijwilligerswerk


Organisatie
Graffiti vzw
Heb je journalistieke ambities en een sterke mening? Of wil je met je illustraties of foto’s jouw eigenzinnige kijk op de wereld verspreiden? Dan ben je aan het juiste adres!
Transparant is het driemaandelijkse magazine van Graffiti vzw, waarin jonge redacteurs, fotografen en illustratoren een kritische blik werpen op de wereld rondom hen. We verspreiden het over jeugdorganisaties, jeugddiensten en cultuurhuizen over heel Vlaanderen en Brussel.

Graffiti vzw is een landelijk erkende jeugdwerkorganisatie die kinderen en jongeren een stem wil geven in de maatschappij door hen de tools te geven om hun boodschap op een creatieve manier te brengen.
Functie
Als redactielid kies je zelf welk thema je wil aansnijden, welke boodschap je wil brengen en in welke vorm je hem giet. Je kan kiezen voor een opinieartikel, recensie, interview, fotoreportage of illustratie, maar je kan even goed een kortverhaal of gedicht schrijven, een collage maken of een mini-strip tekenen. 4 keer per jaar komen we samen om het te hebben over de content van het volgende nummer. Zo kan iedereen elkaar inspireren en leggen we de verdeling voor volgende editie vast.
Naast ons magazine hebben we ook een blog, onze Labo-pagina. Ook hierin wordt de redactie betrokken en is er extra ruimte voor experiment.

Wat verwachten wij:
• 4x per jaar een bijdrage voor het tijdschrift of de blog
• Aanwezigheid op 3 van de 4 vergaderingen op ons kantoor in Gent (’s avonds)
• Respecteren van deadlines
• Helpende hand bij de verspreiding van het magazine
Profiel
Motivatie is belangrijker dan ervaring. Wij zijn in de eerste plaats op zoek naar jonge mensen (18-30j) die willen bijleren en iets te vertellen hebben met hun werk. Je hoeft dus niet de volgende hoofdredacteur van Knack te zijn, of het nieuwe aanstormende talent te zijn dat binnen een paar jaar te zien zal zijn in het SMAK of het Wiels. Maar we verwachten wel een basis waaruit je kan vertrekken.
Waar je woont, maakt weinig uit. Je moet maar 4 keer per jaar naar Gent komen voor een redactievergadering. Al het overige werk kan je van thuis uit doen.
Aanbod
• Ruimte om bij te leren onder professionele begeleiding
• Kans om je portfolio of cv uit te breiden
• Vormingen op maat
• Platform waar je mensen kan leren kennen met gelijklopende interesses en je netwerk kan verruimen
• In 2018 starten we met een grondige vernieuwing van het tijdschrift. We herdenken vorm, naam, inhoud en doelpubliek. Dus als nieuw redactielid kan je meteen mee de koers bepalen en je stempel drukken.
Solliciteren
Contactpersoon: Romy Straetmans
Reageren voor: 08/03/2018

Interesse? Vul snel dit formulier in: https://goo.gl/forms/MZIPwJG2k4Zpupg82 Als je een portfolio of proefartikel hebt, kan je dat daar meteen uploaden. Nog vragen? Mail naar: romy@graffitivzw.be