Schatten van Vlieg 2018

Van 2015 tot 2019 zoomen we met de Schatten van Vlieg in op de 5 zintuigen. Na de zomeracties van 2015 “Hoor jij wat ik hoor?”, 2016 “Zie jij wat ik zie”? en 2017 ‘Ruik jij wat ik ruik?’ focussen we in 2018 op “Voel jij wat ik voel?”.

-> Terugblik naar Schatten van Vlieg 2017

-> Je eerste Schatten van Vlieg in 5 stappen 

-> Veelgestelde vragen 

 

Thema 2018: Voel jij wat ik voel?

Terwijl we baby’s tussen 1 en 2 jaar met voelboekjes volop stimuleren om hun tastzin te ontwikkelen, lijken we kinderen in de daarop volgende jaren zo goed als alles te verbieden wat met aanraken te maken heeft. Nochtans, door dingen aan te raken leer je zaken bij die je met andere zintuigen niet kan leren.

Door te voelen leer je écht kennen, beter kennen. De tastsensatie is een sensatie die je bijblijft, ze zorgt er met andere woorden voor dat de ervaring op jouw locatie blijft hangen bij het publiek. Een uitgelezen kans dus om je publiek ook op die manier te laten kennismaken met je aanbod.

We geven je alvast drie overtuigende redenen om voor het thema te kiezen. 

Overtuigd? Lees hier meer over het thema en laat je inspireren.

 

Campagnemateriaal

Wat zit er in de schatkist?

  • Een kunsteducatief item dat doorwerkt op het thema ‘Voel jij wat ik voel?’
  • Een logboek waarin kinderen hun naam en feedback kunnen noteren
  • Een gadget met onmiddellijke funfactor

> Ontdek hier meer info over het campagnemateriaal 

Campagnemateriaal bestellen?

Je kan het materiaal bestellen vanaf 7 februari 2018.

Meertaligheid tijdens de zomeractie

Zowel het educatieve item als de affiches zijn beschikbaar in het Nederlands èn in het Frans. “Moet en/of mag onze organisatie ook Franstalig campagnemateriaal voorzien tijdens de Schatten van Vlieg?” Ontdek het hier:

> Meer info over de taalwetgeving

 

Inspiratie

Vlieg organiseert op dinsdag 6 februari 2018 een inspiratiedag om je te helpen bij de uitwerking van je schattenzoektocht. De inschrijvingen voor deze dag zijn helaas volzet. Benieuwd naar het programma? Hier ontdek je welke inspirerende workshops we geven om met het thema ‘Voel jij wat ik Voel’ aan de slag te gaan. 

In het voorjaar van 2018 krijg je nog meer inspiratie. In afwachting daarvan kan je alvast frisse ideeën opdoen in onze samenwerkingsgids. Wat kan je van ons verwachten? 

  • Een inspiratie- en communicatiegids
  • Tips voor zoektocht op maat van verschillende leeftijden
  • Tipssjabloon
  • Leeslijst

 

Communicatie

Je kan je zoektocht op verschillende manieren in de kijker zetten. Om je hierbij te helpen, bieden we in de loop van 2018 weer heel wat tools aan. Zo is het campagnebeeld pas eind februari 2018 beschikbaar maar in afwachting kan je de afbeelding van Vlieg en de schatkist gebruiken.