Nog nooit deelgenomen aan de Schatten van Vlieg? Geen probleem! Doorloop de onderstaande stappen en je bent direct mee.

Stap 1

Lees hier een korte introductie over het concept. 

Stap 2

Wil je samenwerken met andere partners zoals cultuurhuizen, gemeentediensten of andere vrijetijdslocaties. Zijn er verstopplaatsen in jouw buurt die al deelnamen aan de Schatten van Vlieg 2017? Of wil je in zee gaan met verrassende partners die niet noodzakelijk zelf een schat van Vlieg verstoppen? Misschien willen ze wel samenwerken en de kosten en ervaring met je delen.

> Lees alvast alles over de voordelen in de Samenwerkingsgids van 2018 en laat je inspireren door een aantal succesvolle praktijkvoorbeelden. 

In deze lijst vind je de deelnemers van vorig jaar.

Stap 3

Schrijf je in voor Schatten van Vlieg vanaf februari 2018 en bestel een schatkist en je campagnemateriaal. Dit campagnemateriaal bestaat uit affiches, een logboek, een educatief item rond het thema voor elk kind en een optioneel gadget. Je kan tijdens de zomer ook nog campagnemateriaal bijbestellen.

Meer over de  inhoud van de schatkist verklappen we in 2018.

Stap 4

Bedenk een zoektocht aan de hand van de inspiratiegids. Je krijgt ook maandelijks een update met aanvullende tips en tools die we verzamelen op publiq.be/schattenvanvlieg.

> Lees alvast de inspiratiegids van de afgelopen zomercampagne ‘Ruik jij wat ik ruik?’. Die over de tastzin volgt in februari 2018.

> Het Gallo Romeins Museum en het S.M.A.K. geven tips voor het maken van een zoektocht. Bekijk hier het filmpje.

Stap 5

Voer promotie voor jouw zoektocht. Neem hier de communicatiegids van 2017 door. Ook die krijgt een update in 2018.

 

Heb je nog vragen over de uitwerking, het thema, de kostprijs? We hebben hier de meest gestelde vragen -met een antwoord- opgesomd.