This content requires Flash.

To view this content, JavaScript must be enabled, and you need the latest version of the Adobe Flash Player.

Get Flash Player

UiT Logo

SuperVlieg

PrintSend by email

PrintSend by email

SuperVlieg zijn talloze kinderfestivals in Vlaanderen voor iedereen vanaf 4 jaar. Toeters, trompetten en majoretten passeren langs de mooiste en schoonste podiumproducties van Vlaanderen.

SuperVlieg is theater, circus, muziek, dans en beeldende kunst om zelf mee te experimenteren of om zalig van te genieten voor volwassenen én kinderen samen.

Elke gemeente heeft zijn eigen SuperVliegTeam dat hun laagdrempelig kunstenfestival tot een torenhoog succes hijst. Heel eigen aan deze teams zijn de vernieuwende samenwerkingsverbanden tussen verschillende jeugd- en culturele diensten. Samen verzetten ze bergen inhoudelijk en praktisch werk, mét veel enthousiasme.

Tot eind 2011 coachen Mooss en Artforumen deze teams. Het project kreeg hiervoor subsidies binnen het participatiedecreet. Vanaf 2012 vliegt SuperVlieg op eigen vleugels. De overkoepelende ondersteuning, zowel wat campagnemateriaal sals wat trajectbegeleiding betreft, wordt afgebouwd.


Zelf een SuperVlieg organiseren?

Dat kan!

Niet elk familie- of kinderfestival mag zich 'SuperVlieg' noemen. Er zijn een aantal kwaliteitsgaranties aan de naam verbonden:

  • elke gemeente dient een aanvraag in met een korte motivering en ondertekening door de partners
  • elke nieuwe gemeente volgt een verplichte opstratsessie waarin de kernideeën van SuperVlieg worden uitgelegd.
  • elke gemeente volgt één module, indien gewenst meerdere modules, om beslagen ten ijs te komen bij de organisatie van haar SuperVlieg

Meer informatie vind je op http://www.supervlieg.be/content/over-supervlieg

Nog vragen? Stuur een mailtje naar Katelijne Morreel.


Publicatie Touch & Go

In november 2012 verscheen naar aanleiding van de afronding van het SuperVlieg-project binnen het participatiedecreet de publicatie Touch & Go.

We landen heel even (Touch) om te refleteren over de noodzaak van SuperVlieg, maar stijgen meteen weer op (&Go) met een praktische handleiding voor SuperVlieg-doe-het-zelvers.

Je kan deze publicatie gratis bestellen